22 Haziran 2015 Pazartesi

SİZİ NE GÜLÜMSETİR?ARAŞTIRMA ANKETİNİN RAPORU:

SİZİ NE GÜLÜMSETİR?
ÖZETİ:
              Günümüzde yaşam temposunun artması ile çevremizle iletişimimizin azalması, daha iyi bir yaşam isteme tutkusu, günlük telaşe içinde  birbirimize ayıracağımız zamanın azalması gibi pek çok nedenler insanı insan  yapan özelliklerden  biri olan birbirimize gülümsemeyi, acaba unutturdu mu?
                 Gülümsemek özünde; doğumdan itibaren hem fizyolojik hem de sosyal bir davranış biçimidir. Gülümsemek hem bedeniniz hem sizin için iyi bir enerji kaynağıdır. Sosyal olarak ilişkilerinizi daha köklü zeminlere taşımanın ilk evresi olan gülümsemek aynı zamanda sizin kendinize olan güveninizle ilişkilidir.
              Gülümsemeniz ile karşınızdaki insanlara anlattığınız pek çok şey olabilir. Bu anlatımların çoğu karşınızdaki insanda pozitif düşünceler uyandıracağına ,tekrar hatırlandığınızda yüzünüzdeki tebessümle beraber hatırlanacağınıza emin olabilirsiniz.
               İnsan doğası kendini kötü düşünce ve durumlardan uzaklaştırma eğiliminde olduğundan başka bir insanın düşüncesinde pozitif olarak yer alabilmek demek o kişiye bir adım daha yakın olmak demektir..Bu yakınlık sadece ikili ilişkilerinizle değil,kendinizle olan yakınlığınızın da ilk adımıdır.
            Mutluysanız gülümseyeceksiniz de.
            Öyle ki güldüğümüzde vücudumuzdaki stres seviyesi belirli bir şekilde düşmekte , bu düşüşle beraber hastalıklarla savaşan bağışıklık sistemimiz kuvvetlendirmekte,daha sağlıklı,dinamik ve doğru karar alma yeteneği artmış,hastalıklara daha dayanıklı,daha az stresli daha sosyal ve daha sevilen bir insan olmanız kaçınılmazdır (http://makale.com).
             Şimdilerde bizim gülümsemizin sebebi nedir? Bu soruyu araştırmak istedim.

TANITIM:
               Bir gülümseme insana hiçbir şeye mal olmaz.Fakat çok şey kazandırabilir.Vereni fakirleştirmeden alanı zengin eder.Gülümseme sadece bir an sürer,fakat hatırası bazen ebediyen yaşar.Hiç kimse onsuz yaşayabilecek kadar zengin ve kudretli değildir.

              Gülümseme evde mutluluk,işte başarı yaratır.Dostluğun ve samimiyetin parolasıdır.O,yorguna istirahat,üzüntüye neşe verir.

               Böyle olmakla beraber,satın alınmaz,rica ve minnette edilmez,ödünç alınmaz veya çalınmaz,zorla sahip olunmaz.Zira kendiliğinden verilmedikçe hiç kimsenin işine yaramaz. (http:// tavsiyeediyorum.com)Yani anlayacağınız bize hiçbir külfeti yoktur
.

                Psikolog İlkten Çetin Gözlerinizle Nasıl Gülümsersiniz ? yazısında:Bir çok insan yanlış  bir şekil de ağızlarıyla gülmeleri gerektiğini düşünürler.ağızlarıyla gülümsemek, bir tebessümün sadece son kısmı olmalıdır, der.Gülümsemek psikolojik olduğu kadarda fizyolojiktir de. İnsan anatomisine pek çok faydası vardır.
             Gülümseme, sosyal ve psikolojik sağlığın en önemli belirtisidir. Gülümseme, hem kişinin vücut kimyasına hem de ilişkilerinin yapısı-, na nüfuz eden bir şifa kaynağıdır. Gülümseyen kişinin üzerindeki stres azalır. Hem gülümseyen hem de gülümsenen kişiler, bu süreç içerisinde gerilimlerinden uzaklaşırlar.İnsan gülümsediğinde yüzündeki kasların ilgili 17'si faal durumdadır. Surat asmak için ise 43 kas faal olmaktadır. Yüzdeki sadece 17 kası kullanarak her insan imajına katkı sağlayabilir, sosyal çevrede kabul görülürlüğünü artırabilir ve sağlıklı iletişimler için kendisine fırsatlar sunar. 
Unutulmaması Gerekenler
• Güler bir yüz, en güçlü çekim kaynağıdır ve insanları size doğru çeker.
• Gülümsemenizin etkisi, içtenliği ile orantılıdır. 
• Gülümseme beyinde başlar, yüzünüzde açığa çıkar. 
•  Gülümseme, hem beyinde hem de bedende olumlu enerji oluşmasını sağlar.
• Gülümseme, her kapıyı açar.
• Gülümsemenin hiçbir maliyeti yoktur. 
• Gülümseme, her sohbetin, iletişimin ve muhabbetin anahtarıdır.  
• Gülümseme, insanlar arasındaki en kısa köprüdür. 
• Gülümseme, insanın o anki sevgi ve mutluluk dolu duygularının dışa yansımasıdır. 
• Gülümsemek, dünyanın en güzel duygularındandır. 
• Gülümsemek, görünüşümüzü düzeltmenin en güzel ve en etkili yoludur. 
• Gülümsemek ve güler yüzlü olmak, her zaman olumlu etki bırakır. 
• Gülümsemek, hayatınız için yapabileceğiniz en olumlu davranıştır. 
•  Gülümseme; bir sağlık belirtisi, bir dinginlik, bir güç, bir neşe belirtisidir. 
• Gülümsemeyi satın alamazsınız, onu sadece gönüllü olarak verir ya da alırsınız. Gülümsemeyen biriyle karşılaştığınızda siz ona gülümseyin; çünkü gülümsemeye en çok ihtiyacı olanlar onlardır. 
•  Gülümsemek yalnızca diğer insanlarla iletişim kurmak, ilişkilerinize katkı sağlamak ve bu ilişkilerinizi geliştirmekle kalmaz, kendinizle barışık olmanızı da sağlar. 
• Gülümsemek her ortama ışık yayar, sevgi yayar, sıcaklık yayar.



 DERLEYEN... (EDİTÖR)
İletişim:bilgi@sayginnlp.com


 ARAŞTIRMA  SORUSU: SİZİ NE GÜLÜMSETİR?

UYGULANAN YÖNTEM:
                İnternet ortamında  anket yaptım. İlk olarak araştırma sorumu belirledim.Sonra google drive hazırlamaya karar verdim google driver den sırasıyla yeni>diğer>google formlar yazan kısma tıkladım.başlıksız form açıldı buradan araştırma sorumu yazdım hemen altında çoktan seçmeli seçtim onun altınada sıkları ekledim tamamlandı ya tıkladım oradan formu gönder yaptım ve facebook hesabımda paylaştım başlığına da cevaplar mısınız yazdım daha sonra arkadaşlarıma söyleyerek cevaplamalarını istedim.Hazırladığım formu  29 kişi cevapladı.
  BULGULAR:

SİZİ NE GÜLÜMSETİR?

MİLLİ TAKIMIN YARI FİNALE YÜKSELMESİ3%10.3
KOMİK VİDEOLARI İZLEMEK3%10.3
KALACAĞI DERSTEN YÜKSEK NOT ALMAK8%27.6
SINIRSIZ ALIŞVERİŞ ÇEKİNE SAHİP OLMAK4%13.8
SAĞLIKLI OLMAK11%37.9

[Resim1]araştırma sonucunun grafiksel görünümü

 


SONUÇ:
Anketimi  29 kişi cevapladı.Katılımcılar en fazla sağılılık olmak şıkkını işaretlediler.



MİLLİ TAKIMIN YARI FİNALE YÜKSELMESİ
3
%10.3
KOMİK VİDEOLARI İZLEMEK
3
%10.3
KALACAĞI DERSTEN YÜKSEK NOT ALMAK
8
%27.6
SINIRSIZ ALIŞVERİŞ ÇEKİNE SAHİP OLMAK
4
%13.8
SAĞLIKLI OLMAK
11
%37.9

YORUMLAR:
 Sonuç olarak   araştırmamda sağlıklı olmanın, sağlığımızla ilgili iyi haberler almanın  katılımcıları daha çok gülümsettiği ortaya çıktı. Anket tamamlamak içi tamam  putonuna bastığımda  kayıtlardaki formülde çubuğunda en fazla işaretlenen sonuç olan sağlıklı yanıtı çıktı.

KAYNAKÇA:
(http://makale.com),PSİKOLOG İLKTEN ÇETİN(gözlerinizle nasıl gülümsersiniz yazısında)
 DERLEYEN... (EDİTÖR)
İletişim:bilgi@sayginnlp.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder